aA
Pirmadienį "Yediot Aharanot" dienraštis paskelbė visuomenės nuomonės apklausos rezultatus, kurie parodė, jog dauguma Izraelio gyventojų, arba 61 procentas apklausos dalyvių, mano, kad jų šalis artėja regioninio karo link.
Pasak "Dahaf" instituto apklausos, tik 36 procentai izraeliečių optimistiškai žiūri į galimybes sureguliuoti šiuo metu su palestiniečiais vykstantį konfliktą.

Tuo pat metu didžioji dauguma, arba 61 procentas, respondentų mano, kad Izraelis turėtų nutraukti gyvenviečių statybą okupuotose teritorijose mainais į ugnies nutraukimą. 34 procentai manė, kad gyvenviečių statybą reikia tęsti, netgi besitęsiant smurtui.

62 procentai respondentų palaikė Izraelio vadovybės sprendimą penktadienį apšaudyti palestiniečių objektus iš "F-16" karinių lėktuvų, atsakant į palestiniečių savižudžio sprogdinimą Netanjoje. 34 procentai nepritarė antskrydžiams, kurie buvo pasmerkti visame pasaulyje.

90 procentų respondentų buvo susirūpinę arba "labai susirūpinę" dėl šalies padėties diplomatiniu ir saugumo aspektu, tačiau 79 procentai manė, kad Izraelio visuomenė gali pakentėti, kol bus rastas Izraeliui priimtinas diplomatinis sprendimas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.