aA
Prezidentas Valdas Adamkus paliko Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui pasirašyti Seimo priimtus Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo papildymo įstatymą bei Valstybinio socialinio draudimo pensijų įstatymo pakeitimo įstatymą.
Valdas Adamkus
Kaip pirmadienį pranešė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, V.Adamkus paliko Seimo pirmininkui pačiam pasirašyti Seimo priimtus Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 13 straipsnio papildymo įstatymą, numatantį PVM lengvatas biokurui, ir Valstybinio socialinio draudimo pensijų įstatymo 23 ir 32 straipsnių pakeitimo įstatymą, keičiantį pensijų mokėjimo tvarką dirbantiems pensininkams.

Pasak pranešimo spaudai, ministras pirmininkas Rolandas Paksas yra raštu paprašęs prezidento nepasirašyti įstatymo dėl PVM lengvatų biokurui, o vetuoti Valstybinių pensijų įstatymo pakeitimo įstatymą paprašė Liberalų frakcija Seime.

Tačiau kitokios pozicijos dėl šių įstatymų laikosi valdančiosios koalicijos partneriai socialliberalai.

Kaip teigiama pranešime spaudai, nusprendęs nevetuoti, bet ir nepasirašyti prieštaringai vertinamų įstatymų, prezidentas atsižvelgė į tai, kad ekspertai nepateikė pakankamai įrodymų, jog šių įstatymų įsigaliojimas sukels esminių neigiamų padarinių.

"Todėl Prezidentas ir nemano, jog šiuo atvejų jam reikėtų spręsti, kuris iš valdančiosios koalicijos partnerių yra teisus", - rašoma pranešime.

"Apsispręsdamas dėl Seimo priimamų įstatymų, Prezidentas ir toliau vadovausis racionaliais teisiniais ir ekonominiais argumentais", - teigiama pranešime.

Praėjusią savaitę Seimas per vieną dieną atmetė net penkis prezidento veto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.