aA
Jūs visąlaik jaučiate nuovargį, nors, atrodo, neturėtumėte pervargti. Jūs norite, kad jus visi paliktų ramybėje, tada susiriestumėte į kamuoliuką ir užmigtumėte...Ką daryti, kaip nugalėti šį chronišką nuovargio jausmą? Štai keletas patarimų:
Beauty
Beauty
Gyvenkite pagal savo biologinį laikrodį

Kiekvienas žmogus turi užprogramuotus ir tik jam vienam būdingus bioritmus. Valandos iškart po miego - pačios geriausios, nes būtent šiuo metu gaminasi budrumo hormonai - endorfinai. Būtent jie ir skatina mūsų aktyvumą. Apie pietus veiklumas gerokai sumažėja, o po pietų - vėl pakyla. Kas gyvena pagal šį ritmą, pavargsta ne taip greitai. Keltis geriausia iš karto prabudus, nes gulinėjant vėl ima gamintis miego hormonai ir jūs greitai pavargstate.

Kovokite su neigiamomis mintimis

"Aš šito vistiek nepajėgsiu padaryti!" Jeigu panašios mintys jus lanko dažnai, nieko nuostabaus, kad jūsų energija lygi nuliui. Tas, kuris tiki savo sėkme, dovanoja sau papildomą energiją. Kurkite savo vaizduotėje džiaugsmingus vaizdus ir situacijas, kuriose jums sekasi, kur jūs esate tokia, kokia norėtumėte būti. Ir įsivaizduokite - kuo patraukliau atrodysite savo svajonėse, tuo greičiau tokia tapsite realybėje.

Kvėpuokite giliau!

Yra žinoma, kad žmonės, būdami stresinėse situacijose, kvėpuoja paviršutiniškai. Taip jie dar labiau varo save į kampą, nes smegenims ir visam kūnui ima trūkti deguonies. Gilus kvėpavimas, atvirkščiai, tarsi pakrauna kūną ir stimulioja imuninę sistemą. Toks efektas pasiekiamas ir vaikščiojant sparčiu tempu gryname ore. Vaikščiojimas padidina deguonies kiekį plaučiuose ir pagreitina kraujotaką.

Stenkitės bent truputį pailsėti po pietų

Trumpas popietinis poilsis labai svarbus. Netgi dešimties minučių gali pakakti, kad pasijaustumėte pailsėjusi ir galėtumėte šviežia galva kibti į darbus. Pakanka atsipalaiduoti ir leisti savo fantazijai nulelti jus į malonią aplinką, pvz., prie jūros arba į mišką.

Muzika suteikia mūsų gyvenimui nuostabių atspalvių

Muzika gali visiškai pakeisti jūsų gyvenimą. Ji atpalaiduoja, todėl yra puiki raminanti priemonė, padedanti išvengti stresų bei depresijos. Klausykitės Bacho, Mocarto - tai patys nuostabiausi vitaminai jūsų sielai.

Aštrūs valgiai aktyvina

Jeigu jus slegia depresija, dažniau valgykite čili pipirus. Jo ankštys išlaisvina džiaugsmo hormoną - endorfiną. Idealus amžinos palaimos šaltinis, be to, yra bulvės ir kitos daržovės, turinčios vitamino B1. Vitamino B2 šaltinis yra pienas, žuvis, sūris, duona su sėlenomis. Vitaminą C randamas visuose vaisiuose ir šviežiose daržovėse, geležis - žaliose daržovėse, paukštienoje ir neriebioje žuvyje.

Džiaukitės!

Nauja suknelė, skanūs ledai, galimybė per pietų pertrauką paflirtuoti su bedradarbiais - visa tai, kas džiugina, kelia mūsų energetiką. Signalas "džiaukis!" atpalaiduoja laimės hormonus mūsų smegenyse - dopaminą ir serotiną. Ir savijauta žymiai pagerėja. Kai kurių mokslininkų manymu, džaiugsmas ir malonumas stiprina imunitetą.

Džiaugsmas sukuria spalvas

Psichologai mano, kad spalviniai signalai mūsų dvasiai daro pozityvią įtaką. Ypatingai oranžinė, geltona ir raudona. Šypsokitės! tas, kuris dažnai juokiasi, gerokai darbingesnis ir budresnis už tą, kuris šypsosi retai. Be to, juokas suteikia galimybę pilnu pajėgumu dirbti plaučiams, stiprina imuninę sistemą, nuslopina streso hormonus kortizolą ir adrenaliną ir išlaisvina "džiaugsmingąjį" morfiną. Viena minutė juoko savo energija lygi 45 minutėms atpalaiduojančios gimnastikos.

Šviesa, dovanojanti budrumą

Organizmui reikalinga saulės šviesa, nes mūsų kaulų audinio stiprinimui būtinas vitaminas D. Šis vitaminas užtikrina normalų nervų sistemos darbą. Bet nereikia jo perdozuoti! Dešimties minučių pasivaikščiojimo visiškai pakanka, kad gautumėte dienos saulės šviesos normą.

Vanduo būtinas kaip oras

Vienas iš sveiko gyvenimo būdo pagrindų - šaltas dušas. Šaltis akyvizuoja organizmo veiklumą, be to, stimuliuoja kvėpavimo procesą ir plaučių veiklą. Vandenį reikia naudoti ne tik apsipylimams. Jį reikia gerti. Kad gerai jaustumėtės, per dieną reikia išgerti 8-10 stiklinių. Mažesnis vandens kiekis nepajėgs išlaikyti reikiamo jūsų odos drėgnumo, ir ji suvys anksčiau laiko. Gresia ir kita blogybė - kraujas sutirštėja, sulėtėja kraujotaka. Visiškai nėra reikalo pakeisti paprastą vandenį visokios rūšies energetiniais gėrimais. Jie turi daug kofeino, kuris sukelia organizmo dehidraciją.

Galas rutinai!

Vienapusiška veikla diena iš dienos gali bet kam įvaryti stresą. Norint palaikyti gerą formą, kūnui ir sielai reikalingi pastovūs pašaliniai dirgikliai. Todėl keliaukite, lankykite parodas, renginius. Keiskite savo įpročius ir jūsų gyvenimas nušvis kitomis spalvomis!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.