aA
Olandijos kanapių kavinė-parduotuvė, kuri skelbiasi esanti viena seniausių šalyje, šį mėnesį pakvietė žiniasklaidos atstovus į savo 35-jį gimtadienį ir į laišką su pakvietimu įdėjo nedidelę staigmeną - cigaretę su marihuana.
Žolė, marihuana
Pakvietimą iš 1968 metais įkurtos "Sarasani" naujienų agentūra "Reuters" gavo penktadienį, o atidarius voką iš jo iškrito septynių centimetrų ilgio suktinė, įdėta į permatomą žalią plastikinį cilindrą.

"Žiniasklaidai mūsų jubiliejus suteikia galimybę pažvelgti tiek į "Sarasani" istoriją, tiek į panašaus pobūdžio kavinių atsiradimo fenomeną", - rašoma laiške, ir kviečiama atvykti į vakarėlį nedideliame, prie Amsterdamo esančiame Utrechto miestelyje.

Olandijoje nuo 1970 metų griežtomis, vyriausybės nustatytomis sąlygomis leidžiama vartoti ir pardavinėti marihuaną.

Šiandien šioje valstybėje veikia apie 800 marihuanos kavinių-parduotuvių, kurios tapo vienais svarbiausių turistų traukos objektų.

Anksčiau šiais metais Olandija pirmoji pasaulyje įteisino marihuanos pardavimą pagal receptus chroniškomis ligomis sergantiems pacientams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.