aA
Penktadienį, Eltos žiniomis, atsistatydinimo pareiškimus parašė dar du Prezidento komandos nariai iš užsienio politikos grupės. Tai Prezidento patarėjas diplomatiniais kausimais Eitvydas Bajarūnas ir patarėjo pavaduotojas regioninės politikos klausimais Ričardas Šlepavičius.
E. Bajarūnas ir R. Šlepavičius nepriklausė artimiems Rolando Pakso bendražygiams, kartu dirbusiems rinkimų kampanijos metu. Jie abu yra karjeros diplomatai, atėję dirbti į Prezidentūrą iš Užsienio reikalų ministerijos.

Penktadienį pirmoje dienos pusėje dar buvo kalbama, kad E. Bajarūnas bus Prezidentą R. Paksą lydinčioje delegacijoje per gruodžio mėnesį vyksiantį vizitą į JAV.

Užsienio politikos grupės vadovo Alvydo Medalinsko atsistatydinimo pareiškimą Prezidentas jau patenkino. Jis nebedirbs šiose pareigose nuo pirmadienio.

Atsistatydinus E. Bajarūnui ir R. Šlepavičiui, patarėjų užsienio politikos grupėje neliko. Iš 6 Prezidento patarėjų grupių vadovų dirba tik Ona Buišienė, vadovaujanti Teisės departamentui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.