aA
Opozicinė Tėvynės sąjunga (TS, Lietuvos konservatoriai) įžvelgia Prezidentūros mėginimus manipuliuoti teisėsaugos institucijų vadovais. Kaip teigiama penktadienį išplatintame šios partijos informaciniame pranešime, Prezidentas Rolandas Paksas "bando juos įtraukti į savo interesų gynimo kampaniją".
Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius
Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius
© ELTA
Tėvynės sąjunga reiškia nepasitenkinimą, kad "dar kartą išsikvietęs generalinį prokurorą, Prezidentas neatsisako savo siekių ir toliau griauna žmonių pasitikėjimą Generaline prokuratūra".

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius penktadienį vėl buvo iškviestas pas Prezidentą. Kai kurių politikų nuomone, pastaruoju metu padažnėję teisėsaugos institucijų vadovų kvietimai pas Prezidentą, kol Seimo laikinoji komisija nebaigė savo tyrimo, gali būti vertinami kaip spaudimas.

Konservatorių teigimu, Aukščiausiojo Teismo pirmininko Vytauto Greičiaus abejonės dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos darbo, pareikštos po susitikimo su šalies Prezidentu, viršija įstatymuose numatytą jo kompetenciją. "Teisėtus Seimo pavedimus vykdančios komisijos kritika peržengia bet kokias parlamentinėje demokratijoje priimtinas ribas", tvirtinama TS pareiškime.

"Viešai išsakyta pozicija, esą "Prezidentas turi teisę susitikti su jam pavaldžių institucijų vadovais", leidžia suprasti, kad Respublikos Prezidentas ir jo aplinka negerbia Konstitucijos arba nebesugeba adekvačiai vertinti situacijos. Norime priminti Ekscelencijai, kad pagal Konstituciją teismai nėra pavaldūs ne tik Respublikos Prezidentui, bet ir Seimui. Nepavaldi jam ir Generalinė Prokuratūra", pažymima pareiškime.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.