aA
Šią savaitę Italijos policija Milane suėmė žinomą poetą, scenaristą, režisierių ir galerijų savininką Francesco Tadinį. Jis kaltinamas tuo, kad žiauriai kankino ir prievartavo vaikus, praneša newsru.com. Milano policija aptiko F. Tadinio pėdsakus, kai tyrė bylą dėl prostitučių reketo, kurį vykdė Albanijos ir Rumunijos nusikalstamos grupuotės.
Suimtas „menininkas“ už „kūrybinius eksperimentus“ su kankinamais ir prievartaujamais vaikais
© Corbis

Tyrėjams pavyko pasiklausyti ir įrašyti F. Tadinio pokalbius su sutenere, be to, atlikus kratą, buvo konfiskuotas kompiuteris ir USB atmintinės, kuriuose buvo rasta kolekcija – 14 tūkst. bylų su nuotraukomis bei 50 su vaizdo įrašais. Iššifravus įslaptintus vaizdo įrašus, tyrėjai pamatė kraupius vaizdus surištus, kankinamus ir prievartaujamus vaikus su gobtuvais ant galvų, rašo šiandien laikraštis „La Repubblica“.

„Kuo jaunesnė mergaitė, tuo daugiau jis buvo pasirengęs mokėti“, – rašo Italijos leidinys. Kalbėdamas su sutenere Elena, kuri tiekė jam mergaites, F. Tadinis buvo atviras. 50-mečiui nepakako penkiolikmečių. „Aš jam pasakiau, kad man penkiolika, bet jam reikėjo trimetės, – sako viena iš prievartautojo aukų, – tik tam, kad galėtų ją mušti.“

Galerijos savininkas buvo pasirengęs mokėti iki 4 tūkst. eurų, o kaina priklausė nuo paslaugos. Net sutenerę Eleną kankino sąžinės priekaištai: „Klausyk, nemušk jos labai stipriai, juk tai vis dėlto mergaitė“, – prašė ji užsakovo, kalbėdama telefonu.

Tačiau pats suimtasis F. Tadinis, atsakydamas į tardytojų klausimus, pareiškė, kad nieko nekankino ir neprievartavo, o visos konfiskuotos nuotraukos ir vaizdo įrašai yra dokumentinis jo kūrybinių eksperimentų patvirtinimas – nepilnametes mergaites jis neva kankinęs norėdamas „ištirti nusižeminimo ribas“.

„Mane natūraliai domina nusižeminimo ir nejaukumo situacijos, – aiškina F. Tadinis. – Norėjau užbaigti savo tyrimus šioje srityje patikrinęs konkrečią galimybę užsitarnauti nepilnametės merginos prielankumą, užmegzti su ja ryšius už pinigus, tačiau neturėdamas realių ketinimų įvykdyti aktą.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.