aA
Studijų kokybės vertinimo centrui (SKVC) vadovaus ekonomistas, socialinių mokslų daktaras, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Artūras Grebliauskas. Jis penktadienį vykusiame konkurse po testo ir pokalbio nurungė tris kandidatus.
Naujas SKVC vadovas – buvęs V.Adamkaus patarėjas
© K.Šatūno nuotr.

Tai DELFI patvirtino Švietimo ir mokslo ministerijos Personalo skyriaus vedėja Onutė Kacevičienė. A. Grebliausko kandidatūrą savo įsakymu dar turės patvirtinti švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.


Norą varžytis dėl SKVC vadovo kėdės buvo pareiškę 10 kandidatų, tačiau vieni neatitiko keliamų reikalavimų, kiti pranešė į konkursą neatvyksiantys ar atsiėmė dokumentus.

A. Grebliauskas 1990 m. baigė Vilniaus universiteto Pramonės ekonomikos fakultetą, 1991–1993 m. studijavo VDU Ekonomikos ir vadybos fakultete, 1997 m. tapo socialinių mokslų daktaru.

Per savo karjerą yra dirbęs bendrovėje „Achema“, Vakarų banko Jonavos skyriuje, buvo Lietuvos taupomojo banko Kauno rajono filialo Įmonių ir organizacijų aptarnavimo skyriaus viršininku, Vilniaus banko Kauno filialo vadybininku.

1998–2003 m. A. Grebliauskas buvo prezidento Valdo Adamkaus referentas ekonomikai, patarėjas investicijų klausimais.

Nuo 2000 m. A. Grebliauskas buvo VDU, nuo 2005 m. - ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas, 2005–2007 m. - bakalauro studijų dekanas; nuo 2008 m. - profesorius.

2003 m. A. Grebliauskas dirbo bendrovės „Klaipėdos mediena“ ekonomikos direktoriumi, 2005–2008 m. buvo Seimo pirmininko patarėjas ekonomikos klausimais.

SKVC vertina ir akredituoja mokslo ir studijų institucijas ir studijų programas. Kasmet viešai skelbia studijų kokybės vertinimo apibendrinimus taip skatindamas aukštųjų mokyklų veiklos kokybę. Centras vykdo su studijų kokybės vertinimu ir studijų kokybės kultūros kūrimu susijusius ES struktūrinių fondų projektus, dalyvauja tarptautiniuose studijų kokybės priežiūrą vykdančių institucijų tinkluose.

SKVC taip pat vertina ir pripažįsta užsienyje įgytas kvalifikacijas, aukštojo mokslo diplomus ir kt. SKVC direktorių viešo konkurso būdu 5 metų kadencijai renka, skiria ir atleidžia iš pareigų Studijų kokybės vertinimo centro taryba.

DELFI primena, kad ilgametis SKVC vadovas Eugenijus Stumbrys praėjusių metų gruodį sulaukė švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus raginimų trauktis iš pareigų. Jis paskirtas Lietuvos mokslo tarybos Mokslo programų skyriaus vedėju.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.