aA
Visi pagrindiniai prezidento patarėjai ketvirtadienį ryte parašė atsistatydinimo iš pareigų pareiškimus, tuo tarpu prezidentas prognozuoja, kad tai "nebus paskutinieji pareiškimai".
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas
© ELTA
"Patarėjai šiandien pateikė savo pareiškimus ir, manau, tai nebus paskutinieji pareiškimai", - žurnalistams Užsienio reikalų ministerijoje ketvirtadienį sakė šalies vadovas Rolandas Paksas.

Paklaustas, ar patarėjų pakeitimas išspręs jo aplinkoje kilusias problemas, R.Paksas teigė, kad visus atsakymus pateiks grėsmes nacionaliniam saugumui tirianti parlamentinė komisija ir Generalinė prokuratūra.

Trečiadienio vakarą atsistatydinimo pareiškimus buvo parašę prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, patarėja vidaus politikos klausimais Dalia Kutraitė-Giedraitienė bei Ekonomikos ir socialinės politikos grupės vadovas Jonas Ragauskas.

Patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas ir Prezidentūros Teisės departamento vadovė Ona Buišienė atsistatydinimo pareiškimus prezidentui įteikė ketvirtadienį.

Šiuo metu suspenduotas patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas ketvirtadienį po pietų telefonu žurnalistams teigė, kad "per žmogų" perdavęs atsistatydinimo pareiškimą prezidentui ir tikisi, kad šis jį patenkins.

R.Ačas nesukonkretino, per kokį "žmogų" perdavė prašymą atleisti jį iš pareigų. O.Buišienė BNS sakė, kad prezidento patarėjų atsistatydinimo pareiškimai yra asmeninės atsakomybės aktai, prezidentas jiems neliepęs jų rašyti.

R.Gorbačiovas ir A.Medalinskas BNS yra patvirtinę, kad neketina dirbti naujojoje prezidento komandoje. Jų Prezidentūroje nebebus nuo pirmadienio.

Prezidentūrą jau dvi savaites krečia skandalas dėl įtariamų kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.