aA
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius teigia, kad opozicijoje esanti partija "Tvarka ir teisingumas" šiuo metu nėra kviečiama į valdančiąją koaliciją. "Gyvenimas parodys, niekad negali nieko pasakyti iš anksto. Šiuo metu tikrai nekviečiame, bet tikrai mes jaučiame atsakomybę už valstybės valdymo stabilumą ir, jeigu kas nors pasimes, kuri nors partija pasimes savo tapatybės ieškojimuose ar savo egzistencinių likiminių problemų sprendimuose, tai tikrai esu įsitikinęs, kad gyvenimas nesustos ir sprendimai bus rasti", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.
A.Kubilius: „tvarkiečiai“ į koaliciją šiuo metu nekviečiami
© "Sekundė"

Pirmadienį valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas "Lietuvos ryto" televizijos laidoje "Lietuva tiesiogiai" sakė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina valdančiuosius išplėsti koaliciją siūlant prie jos prisidėti "Tvarkos ir teisingumo" partijai.

A.Valinsko teigimu, toks siūlymas išdėstytas ir praėjusį ketvirtadienį, kai Prezidentūroje lankėsi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pasak A.Valinsko, tuomet esą valstybės vadovė užsiminė, kad TPP reikėtų pakeisti kitais partneriais

"Aš nežinau, kada A.Valinskas paskutinį kartą kalbėjosi su prezidente D.Grybauskaite. Kiek galima spėti, tai buvo pakankamai seniai, tai šiuo atžvilgiu jo žinios gali būti ir nelabai tikslios", - tvirtino A.Kubilius.

Vienas iš pokalbio dalyvių - Liberalų sąjūdžio E.Masiulis - antradienį žurnalistams nepatvirtino šių koalicijos partnerio žodžių. Anot jo, per susitikimą su prezidente kalbėta apie galimybę išplėsti valdančiąją Permainų koaliciją, bet esą galimi partneriai nebuvo įvardyti.

Dabartinę valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, TPP, Liberalų ir centro sąjunga. Ji turi 70 balsų parlamente. Partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcija Seime turi 18 narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.