aA
Trys Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai, priklausantys Audito komitetui, kviečia parlamentarą Gediminą Kirkilą kartu apsilankyti Turniškėse ir pasiaiškinti dėl ministro pirmininko rezidencijos rekonstrukcijos, pradėtos dar jo darbo premjero poste metais. Šis sako nematantis reikalo dalyvauti tokiame posėdyje ir neketinantis važiuoti į Turniškes.
G.Kirkilas nežada važiuoti į Turniškes aiškintis dėl premjero rezidencijos
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Kvietimą ekspremjerui trečiadienį dalyvauti išvažiuojamajame Audito komiteto posėdyje pasirašė Agnė Bilotaitė, Saulius Stoma ir Kazimieras Uoka. Į šį posėdį pakviestas ir buvęs Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas.

Anot parlamentarų, peržiūrėjus rezidencijos rekonstrukcijos dokumentus iš karto matyti „aplaidus neūkiškumas“. Komiteto nariai nori aplankyti statybvietę ir išsiaiškinti, kokia padėtis šiuo metu.

Pranešime spaudai cituojama A. Bilotaitė priminė, kad rezidencija buvo pradėta rekonstruoti socialdemokrato G. Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės darbo metais, todėl esą natūraliai kyla poreikis išgirsti apie statybų planus iš pirmų lūpų.

„Išlaidas reikėjo pagrįsti. Tirsime, ar galimai nėra labai išpūstos sąmatos. Pasiaiškinsime, kodėl vienam namui buvo sumanytos net trys vėdinimo sistemos arba kodėl rezidencijos voniai sumanyta skirti nei daug, nei mažai – 12 tūkst. Lt“, – pažymėjo S. Stoma.

G. Kirkilas antradienį DELFI teigė neturintis ką pasakyti Audito komiteto nariams, trečiadienį turėsiantis dalyvauti savo komiteto posėdyje ir į Turniškes nevažiuosiantis.

Parlamentarai teigė taip pat pasidomėsiantys viešųjų pirkimų konkursu, siekdami išsiaiškinti, ar jį vykdant nebuvo taikyta sąlygų, išskirtinai palankių laimėjusiai bendrovei.

Premjero rezidencijos statybos planai ir projektas buvo parengti 2006-aisiais, netrukus buvo pasirašytos darbų atlikimo sutartys. Bendra statybos vertė – 4,5 mln. Lt. Tąmet Vyriausybė rezidencijos remontui skyrė 1,9 mln. Lt, kurie buvo išleisti 2007 m. Po metų Vyriausybė atseikėjo dar 1,5 mln. Lt. Nepaisant tokio finansavimo, premjero rezidencijos statyba dar nebaigta, nors darbų vertę dabartinei Vyriausybei esą pavyko sumažinti 0,2 mln. Lt. Anot Ministro pirmininko tarnybos, dėl nelanksčių sutarčių daugiau sumažinti kainos nėra galimybių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.