aA
Du Prancūzijos ministrai, važiuodami į pirmųjų šalyje automatinių greičio matuoklių pristatymo ceremoniją, buvo pagauti viršijant leistiną greitį. Leidinys "Auto Plus" teigė, kad jo žurnalistai rankiniais radarais užfiksavę, jog transporto ministras Gilles’is de Robienas (Žilis de Robjenas) kelyje, kuriame greitis ribojamas iki 70 km/h, lėkė 98 kilometrų per valandą greičiu.
Radaras
Ar Nokia telefonai gali juos aptikti?
Prietaisai taip pat rodė, kad vidaus reikalų ministras Nicolas Sarcozy (Nikolia Sarkozi) tuo pačiu keliu į šventę skubėjo 102 km/h greičiu.

Abu ministrai praėjusį mėnesį važiavo į vieną Paryžiaus priemiestį, kuriame vyko pirmųjų Prancūzijoje automatinių greičio matuoklių, filmuojančių nedrausmingus vairuotojus, atidengimo ceremonija.

G.de Robieno kanceliarija pažymėjo, kad "ministras nesiginčija dėl šių faktų".

N.Sarkozy vadovaujama ministerija savo pranešime rašė, kad "ministras tikrino eismo sąlygas, kuriomis buvo užfiksuotas viršytas greitis". Be to, "jis važiavo saugioje aplinkoje, paskui du policijos motociklus, kurie reguliavo viso kortežo greitį", priduriama jame.

Stacionarūs greičio matuokliai yra dalis prancūzų vyriausybės kampanijos, kuria siekiama sumažinti skaudžių eismo nelaimių skaičių. Prancūzijos keliuose įvykstančiose avarijose per metus žūsta apie 8 tūkst. žmonių - daugiau negu kitose Europos Sąjungos šalyse.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.