aA
Lietuvos krikščionių demokratų valdybos pirmininkas Seimo narys Petras Gražulis ėmėsi inicijuoti du kreipimusis į Konstitucinį Teismą dėl kadenciją baigusio Prezidento Valdo Adamkaus dekretų.
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© ELTA
Šis Seimo narys nori išsiaiškinti, ar dekretas dėl "Avia Baltika" vadovo Jurijaus Borisovo apdovanojimo Dariaus ir Girėno medaliu atitinka Lietuvos Konstituciją ir tuo metu galiojusį Ordinų, medalių ir kitų pasižymėjimo ženklų įstatymą.

P. Gražulis taip pat prašo Konstitucinio Teismo ištirti, ar Prezidento V. Adamkaus dekretas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo išimties tvarka Šabtajui Kalmanovičiui atitinka šalies Konstituciją ir Pilietybės įstatymą. Seimo nario nuomone, reikėtų pasidomėti ir kitais prieštaringai vertinamais pilietybės suteikimo atvejais.

Nutarimų projektus dėl kreipimųsi į Konstitucinį Teismą P. Gražulis jau įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

Nutarimų projektus įregistravęs P. Gražulis nesitiki, kad Seimas pritartų jiems, tačiau reikalaus įtraukti juos į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Antradienį spaudos konferencijoje parlamentaras sakė dėl savo parengtų nutarimų projektų nesikonsultavęs su parlamentinių frakcijų atstovais.

Lapkričio 6 d. Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą, prašydamas ištirti, ar Prezidento Rolando Pakso dekretas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo Rusijos piliečiui J. Borisovui atitinka Konstituciją ir Pilietybės įstatymą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.