aA
Vilniaus apygardos teismas pirmadienį sustabdė karo nusikaltimais kaltinamo Aleksandro Lileikio bylą. Byla sustabdyta, kadangi A. Lileikis serga sunkia liga, negali atvykti į teismo posėdį.
Bylos nagrinėjime jis negali dalyvauti net ir per vaizdo konferencijos ryšį, gulėdamas lovoje.

Formaliai byla sustabdyta iki pasikeis su teisiamojo sveikatos būkle susijusios aplinkybės ir išnyks bylos sustabdymo pagrindai.

Tačiau atrodo neįtikėtina, kad 93 metų teisiamasis, sunkiai sergantis įvairiomis ligomis, tarp jų ir nepagydomomis, kada nors pasveiktų.

Vilniaus apygardos teismas įpareigojo medikus kas mėnesį informuoti apie A. Lileikio sveikatos būklę ir, atsiradus galimybei A. Lileikiui dalyvauti posėdyje naudojant vaizdo ir garso ryšio priemones, pranešti apie tai teismui.

Dabar teisiamasis gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Į ligoninę jis buvo išvežtas prieš 10 dienų iš artimųjų buto Vilniuje, sujungto vaizdo konferencijos ryšiu su Vilniaus apygardos teismu. Tuomet, praėjus 20-čiai minučių nuo posėdžio pradžios, A. Lileikis pasijuto blogai ir buvo išvežtas į ligoninę.

Vilniaus apygardos teismo nutartį sustabdyti bylą per 20 dienų Generalinė prokuratūra gali apskųsti Apeliaciniam teismui. Kaltinimą palaikantys prokurorai Jonas Martinaitis ir Rimvydas Valentukevičius po teismo posėdžio žurnalistams negalėjo pasakyti, ar skųs nutartį.

Posėdyje Generalinė prokuratūra paprašė toliau skelbti pertrauką byloje. Prokurorų manymu, byloje reikia daryti pertrauką iki tol, kol bus gauta konkreti žinia apie A. Lileikio sveikatos būklę.

"Teismas objektyviai įvertino surinktus įrodymus ir priėmė pagrįstą nutartį", sakė A. Lileikio advokatas Algirdas Matuiza.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.