aA
Kaista ginčai tarp Rusijos ir Baltarusijos, kurios skirtingai vertina valstybinį perversmą Kirgizijoje, praneša newsru.com. Sekmadienį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka priminė Maskvai apie Baltarusijoje dislokuotas rusiškas karines bazes, už kurias Minskas gauna „nulį rublių, nulį kapeikų“.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© AFP/Scanpix

Tuo pat metu Baltarusijos parlamento deputatai ir paprasti šalies piliečiai rekomenduoja Rusijos vadovybei „sumažinti imperines ambicijas“, rašo „Nezavisimaja gazeta“.

Neseniai Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas leido suprasti, kad dėl nuverstajam Kirgizijos prezidentui Kurmanbekui Bakijevui įteikto kvietimo atvykti į Baltarusiją, Rusija gali pradėti mažinti ekonominę paramą Minskui. Savo ruožtu, A. Lukašenka priminė apie tai, kad Maskva anksčiau buvo suteikusi prieglobstį nuverstajam Kirgizijos prezidentui Askarui Akajevui.

Valstybės vadovas pranešė, kad paprašė savo padėjėjų surinkti jam informaciją apie „tulpių revoliucijos“ įvykius, rašo „Belorusskij partizan“.

A. Lukašenka perskaitė Vladimiro Putino citatą, pasakytą tuo metu. 2005 m. kovo 25 d. V. Putinas, kuris tuo metu ėjo prezidento pareigas, komentuodamas situaciją Kirgizijoje pasakė: „Mes neprieštarausime, kad Askaras Akajevas atvyks į Rusiją“.

A. Lukašenka taip pat priminė apie tai, kad Baranovičių miesto rajone dislokuota Rusijos išankstinio įspėjimo apie raketų atakas sistema, o Vileikos rajone – bazė, užtikrinanti ryšį su Rusijos povandeniniu laivynu Atlanto vandenyne.

„Jei Rusijos prezidentas pamiršo apie Baranovičius ir Vileiką, tegul prisimena. Jei jis nori žinoti, kiek Rusija mums moka už šias bazes, galiu pasakyti, kad skirtingai nei Sevastopolis – nulį. Nulį rublių, nulį kapeikų, nulį dolerių“, – pareiškė Baltarusijos lyderis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.