aA
Lietuvos pasieniečiai šiemet sulaikė 873 nuo teisėsaugos besislapsčiusius asmenis. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), tarp sulaikytųjų asmenų - 712 lietuvių, 142 Latvijos piliečiai ir 7 Rusijos piliečiai. Be to, sulaikyti keli nuo policijos pasislėpę Baltarusijos, JAV, Lenkijos, Vokietijos piliečiai bei keli jokios pilietybės neturintys asmenys.
Pasienis
Pasienis
© ELTA
Daugiausiai teisėsaugininkų ieškomų asmenų įkliuvo pasienyje su Lenkija esančiuose Lazdijų ir Kalvarijos pasienio kontrolės punktuose.

Pirmadienį pasienyje su Latvija esančiame Saločių punkte pareigūnai sulaikė maršrutiniu autobusu į Lietuvą atvykusį 18-metį Rygos rajono gyventoją. VSAT duomenimis, jaunuolio jau trečias mėnuo ieško Latvijos teisėsauga.

Tą pačią dieną Saločių punkte sulaikytas į Lietuvą lengvuoju automobiliu važiavęs 32-ejų metų rygietis, kuriam, VSAT duomenims, yra paskirta policijos priežiūra ir taikomi apribojimai išvykti iš Latvijos.

Abu asmenis VSAT pareigūnai perdavė Latvijos pasienio apsaugos tarnybos pareigūnams.

Praėjusią savaitę Lietuvos pasienio punktuose sulaikyti 4 nuo teisėsaugos pasislėpę latviai.

Pasak VSAT, palyginus su praėjusiais metais, šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė beveik tris kartus daugiau latvių, kurių ieškojo šios šalies teisėsaugos institucijos ir kurie bandė vykti per Lietuvos sieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.