aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 23.30 val., Vilniuje, Ateities gatvėje patruliai pastebėjo greitai važiuojantį trečios klasės BMW. Pareigūnai nuvažiavo pavymui nepaleisdami jo iš akių. Prie Ateities ir Kalvarijų gatvių sankryžos BMW apsisuko ir dideliu greičiu pajudėjo jį sekusių policininkų link.
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kaip DELFI pasakojo Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas, policininkai tarnybinį automobilį su įjungtais švyturėliais sustabdė antroje eismo juostoje (naktį gatvė buvo tuščia) ir išlipo. Vienas liko prie automobilio, kitas paėjėjo į priekį pasitikti BMW. Tačiau pastarojo automobilio vairuotojas padidino greitį ir pasuko į priešingos krypties eismo juostą – važiavo tiesiai į policijos mašiną. Pažeidėją stabdęs pareigūnas spėjo atšokti į šalį, o antrasis šovė įspėjamąjį šūvį.

M. Putrimas sako, jog dabar galima tik spėlioti, ar BMW vairuotojas norėjo tik pagąsdinti patrulius, ar išties buvo pasiryžęs taranuoti policijos automobilį, bet išgirdęs šūvį ir pamatęs iš pistoleto vamzdžio tamsoje pliūptelėjusią ugnį, paskutiniu momentu persigalvojo.

Nekliudęs tarnybinio automobilio BMW nulėkė Ateities gatve. Patruliai jau buvo išsikvietę pagalbą, tačiau kolegoms nespėjus atvažiuoti, viskas buvo baigta: BMW vairuotojas įvažiavo į uždarą kiemą, ten metė automobilį ir bandė sprukti pėsčiomis. Bet jį vijęsi patruliai vaikiną sučiupo netoli tenubėgusį.

Paaiškėjo, jog 1992 metų laidos BMW vairavo 1990 metais gimęs A. M. Jam nustatytas 0,9 promilės girtumas. Balandžio pradžioje šis bedarbis jaunuolis už pasišalinimą iš įvykio vietos neteko vairuotojo pažymėjimo 3 metams. Dabar jam gresia bauda nuo 4 iki 5 tūkst. litų arba 20-30 parų arešto.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.