aA
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariu Seimas antrai kadencijai paskyrė Vytautą Andriulį. Antradienį už tokį nutarimą balsavo 67 Seimo nariai, 3 buvo prieš, 13 Seimo narių susilaikė.
Parlamentarai Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariu antrai kadencijai norėjo skirti ir Algimantą Dziegoraitį, tačiau jis savo kandidatūrą atsiėmė.

Tai buvo antrasis mėginimas antrai kadencijai formuoti Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Lapkričio 5 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija, nustačiusi Seimo Statuto pažeidimus, buvo pasiūliusi Seimui iš naujo balsuoti dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narių V. Andriulio ir A. Dziegoraičio paskyrimo antrai kadencijai.

Antradienį diskusijose dalyvavęs parlamentaras socialdemokratas Jonas Budrevičius kritiškai įvertino Vyriausiosios tarnybinės komisijos darbą ir ragino Seimą neparemti V. Andriulio kandidatūros.

"Kandidatas savo darbą jau atliko, mums jo galimybės žinomos, tobulėjimui perspektyvų aš neįžvelgiu, o problemų yra", sakė jis. J. Budrevičiaus nuomone, komisijos veikla fokusavosi į viešųjų ir privačių interesų konflikto analizę, teikiami pasiūlymai, anot jo, buvo atmetami, tobulinimuisi buvo priešinamasi.

V. Andriulis, atmesdamas priekaištus, pažymėjo, kad juos išgirdo pirmą kartą. Vyriausiosios tarnybinės etikos darbą gyrė Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Artūras Vazbys ir Jurgis Razma. Mišriai parlamentarų grupei atstovaujantis Petras Gražulis sakė, kad ši komisija nebuvo popierinė, savo pareigas ji vykdžiusi principingai.

Seimui jau yra pateiktas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko siūlymas patvirtinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariu Vidaus reikalų ministerijos Generalinio inspektoriaus skyriaus vedėją Julių Jasaitį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.