aA
Saugumo pajėgos suėmė kelis žmones, įtariamus dėl kovotojų mirtininkų išpuolio Saudo Arabijos sostinėje, per kurį sprogus bombai žuvo 17 žmonių, antradienį rašo laikraštis "al Hayat". "Per pastarąsias dvi dienas buvo areštuoti keli įtariamieji", - rašo dienraštis, kuris suimtųjų skaičiaus nenurodo.
Savižudžių išpuolis Rijade
Savižudžių išpuolis Rijade
© CNN
"Kalbama, kad saugumo pareigūnai turi svarbios informacijos, kuria remdamiesi ieško įtariamųjų", - nurodo Londone leidžiamas Saudo Arabijos piliečiams priklausantis laikraštis.

Karalius Fahdas praėjusią naktį perspėjo dėl "ryžtingų atsakomųjų veiksmų", kurių bus imtasi po šeštadienį vidurnaktį įvykdyto išpuolio viename Rijado gyvenamajame komplekse. Šio išpuolio, kuriuo kaltinami "al Qaeda" kovotojai, metu žuvo 17 ir buvo sužeisti dar 122 žmonės.

Ministrų kabineto pareiškime, kurį perdavė oficialioji Saudo Arabijos naujienų agentūra, nurodoma, jog karalius ministrams sakė, kad Rijadas "geležiniu kumščiu smogs bet kam, kas mėgins pažeisti šalies saugumą ar stabilumą ir jos piliečių bei gyventojų saugumą".

"(Karalius Fahdas) pabrėžė ketinimus stoti prieš terorizmą, ryžtingai reaguoti į tokius nusikalstamus bei pavojingus veiksmus ir surasti nusikaltėlius, kurie vykdo šiuos aktus, ir už tai atsakingus žmones, kad ir kas jie būtų", - pranešė agentūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.