aA
Dauguma Rusijos gyventojų norėtų matyti Vladimirą Putiną šalies prezidento poste ir po 2008 metų. 54 proc. Rusijos gyventojų, kuriuos praėjusią savaitę apklausė Regioninių ir politinių tyrimų agentūros (RPTA) sociologai pareiškė, jog norėtų, kad V.Putinas liktų šalies prezidento poste ir po 2008 metų.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© EPA-ELTA
Trečdalis respondentų (34 proc.) tam nepritaria, 12 proc. - negalėjo atsakyti į klausimą.

Kaip pažymi sociologai, Šiaurės Vakarų federalinės apygardos gyventojai dažniau nei vidutiniškai šalyje sako, jog norėtų, kaip įvykiai taip susiklostytų. Didėjant respondentų pajamoms mažėja tų, kurie norėtų, kad V.Putinas liktų prezidentu ir po 2008 metų, ir atitinkamai daugėja tų, kurie laikosi priešingos nuomonės.

Tuo tarpu Rusijos federacijos komunistų partijos (RFKP) ir Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) šalininkai dažniau negu vidutiniškai šalyje sako, jog nenorėtų, kad V.Putinas liktų prezidento poste antrąjį laikotarpį, o "Vieningosios Rusijos" šalininkai dažniau mano priešingai.

Tarp 1 500 apklaustų Rusijos gyventojų 52 proc. neigiamai atsakė į RPTA sociologų klausimą, ar būtina šalies konstitucijos pataisomis pratęsti prezidentavimo laikotarpį iki septynerių metų. 42 proc. apklaustųjų pritarė siūlymui pailginti šį laikotarpį, kiti (6 proc.) neturėjo savo nuomonės šiuo klausimu.

Remiantis tyrimo rezultatais, vyrai dažniau nei moterys sako, kad nereikėtų daryti konstitucijos pataisos dėl prezidentavimo laiko pratęsimo iki septynerių metų. Kylant išsilavinimo lygiui mažėja tų, kurie pritaria pataisai, ir atitinkamai daugėja tų, kurie laikosi priešingos nuomonės.

Politinių partijų pirmenybės požiūriu Genadijaus Ziuganovo ir RFKP šalininkai dažniau nei vidutiniškai šalyje sako, jog nereikia daryti konstitucijos pataisos dėl prezidentavimo laiko pratęsimo, tuo tarpu V.Putino šalininkai pritaria, kad būtų padaryta tokia pataisa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.