aA
Pirmadienį į Lietuvą grįžta didžioji dalis turistų, nukentėjusių ir sužeistų autobuso avarijoje Lenkijoje. Taip pat bus pargabenti ir dviejų žuvusiųjų - 12-metės Giedrės Veličkaitės ir 28-rių metų Vilmos Liaugaudienės palaikai.
Per ankstų šeštadienio rytą įvykusią tragediją iš 71 autubusu į Kroatiją vykusio keleivio 2 žuvo, 38 sužeisti ir gydomi keliose Lenkijos ligoninė.

Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniame departamente ir Lietuvos generaliniame konsulate Lenkijoje informavo BNS, kad iš 38 sužeistųjų 19-ai medikai greičiausiai leis išvykti į Lietuvą. Kiti nukentėjusieji, įskaitant ir du autobuso vairuotojus, kurių būklė labai sunki, liks Lenkijos ligoninėse.

Taip pat pirmadienį į Lietuva grįš ir apie 20 žmonių, kurie per avariją beveik nenukentėjo ir buvo apgyvendinti viešbučiuose.

Du autobuso keleiviai į Lietuvą grįžo sekmadienį, dar aštuoni turistai nutarė tęsti kelionę į Kroatiją.

Šeštadienį 4 valandą ryto dviaukštis kelionių agentūros "Viliota" išsinuomotas autobusas "Setra" ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo.

Avarijos priežastis kol kas nenustatyta. Spėjama, kad galėjo būti netvarkinga autobuso stabdžių sistema, taip pat, kad vairuotojas užmigo prie vairo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.