aA
JAV kariai susirėmė su kurdų sukilėliais, įsitvirtinusiais Šiaurės Irake, pirmadienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministras Abdullah Gulas (Abdula Giulas). Šie susirėmimai, kurie, pasak A.Gulo, vyko sekmadienį, buvo pirmoji žinoma JAV pajėgų ir separatistinės Kurdistano darbininkų partijos (PKK, arba KADEK) narių konfrontacija nuo tada, kai Jungtinės Valstijos okupavo Iraką.
Turkija dar kartą paragino Jungtines Valstijas imtis veiksmų prieš PKK partizanus, kurie įkūrė savo bazes kalnuotame Šiaurės Rytų Irako regione.

Su PKK partizanais buvo susirėmę ne tik amerikiečių kariai, bet ir pešmergų kovotojai, - žurnalistams sakė A.Gulas, turėdamas galvoje Šiaurės Irako kurdų kovotojus, kurie yra Vašingtono sąjungininkai.

"Per šį incidentą taip pat buvo pasitelkti keli Amerikos sraigtasparniai", - teigė jis.

Turkija neseniai buvo išreiškusi susirūpinimą, kad Jungtinės Valstijos, jos nuomone, nenori iš Šiaurės Irako išvyti Kurdistano darbininkų partijos, kurią ir Ankara, ir Vašingtonas laiko "teroristine" organizacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.