aA
"Litexpo" parodų centre paskelbti savaitgalį vykusio V Lietuvos virėjų, padavėjų ir barmenų čempionato nugalėtojai. Virėjų konkurse varžėsi 22 Lietuvos viešbučių, restoranų, kavinių virėjų komandos. Jų profesionalumą vertino Prancūzijos, Šveicarijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos kulinarijos ekspertai.
Smily face, šypsenytė
Pasak vertinimo komisijos pirmininko Norberto Girntho (Norberto Girnto), pagrindinis patiekalo vertinimo kriterijus - jo skonis. Taip pat buvo vertinama virtuvės higiena ir švara, patiekalo išvaizda, patiekimas ir dekoravimas, kompozicija, novatoriškumas. Svarbu ir tai, kad patiekalo skonis būtų būdingas tam produktui, kad būtų naudojami jam tinkami prieskoniai.

Šiame konkurse nugalėtoja paskelbta restorano "La Provence" virėjų komanda - Aldona Gečienė ir Božana Sadovskaja. Antroji vieta teko restoranui ''San Marco", trečioji - viešbučio "Holiday Inn Vilnius" virėjų komandai. Geriausia virėjų komanda buvo apdovanota stažuote į Prancūzijos restoraną.

Padavėjų konkurse savo meistriškumą demonstravo 8 Lietuvos padavėjai. Geriausiu Lietuvos padavėju tapo restorano "La Provence" padavėjas Rolandas Raipa. Jis apdovanotas kelione į markizo Pjero Antinorio ūkį. Antroji vieta teko ''La Pergola" restorano padavėjai Žydrei Šatienei, trečioji - restorano "Lokys" padavėjui Igoriui Luščinskiui.

Geriausiu Lietuvos barmenu pripažintas Viktoras Prokopovičius (restoranas ''La Provence"). Jis apdovanotas stažuote į tarptautinę barmenų mokyklą ''Planet one". V. Prokopovičius pelnė ir specialų prizą už šypseną. Antroji vieta paskirta Žilvinui Šalkauskui (viešbutis ''Holiday Inn Vilnius"), trečioji - Arūnui Vaišiui (viešbutis ''Takioji Neris").

Prizas už geriausią konditerinį patiekalą šiemet paskirtas UAB "Biola", už geriausią banketinį patiekalą - viešbučiui "Karolina".

Čempionato nugalėtojus pasveikino Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Jeanas-Bernardas Harthas (Žanas Bernaras Artas).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.