aA
Saudo Arabija po sprogdintojų išpuolio, per kurį viename Rijado gyvenamajame komplekse žuvo mažiausiai 17 žmonių, pažadėjo, kad kovotojai nesugebės destabilizuoti šalies, tačiau Jungtinės Valstijos perspėjo, kad "al Qaeda" gali planuoti naujus išpuolius.
Arabas
Saudo Arabija, didžiausia naftos eksportuotoja pasaulyje, kovodama su islamistų smurto proveržiu sekmadienį paskelbė, kad ras už šį išpuolį atsakingus asmenis ir, kaip Vašingtonas, kaltino "al Qaeda".

"(Šis išpuolis) yra nevilties ženklas, o ne ženklas ...ko nors, kam pavyks suardyti šios šalies socialinę pusiausvyrą ar politinę struktūrą", - "Reuters" sakė Saudo Arabijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje princas Turki al-Faisalas (Turkis Faisalas).

Buvęs Saudo Arabijos žvalgybos vadovas, arabų darbininkų emigrantų kompleksą pavadindamas "lengvai pasiekiamu" taikiniu, sakė, kad karalystei pastarąjį pusmetį sekėsi operacijos prieš kovotojus. "Buvo daug areštų, rasta daug ginklų sandėlių, amunicijos ir sprogmenų", - sakė jis.

Gelbėtojai griuvėsiuose vis dar ieško žmonių, nors po išpuolio praėjo daugiau kaip 24 valandos. Sprogmenų prikrautą automobilį Rijado Muhajos komplekse susprogdino policininkais apsimetę kovotojai.

Pareigūnai nurodė, kad be žuvusiųjų dar yra maždaug 120 sužeistų žmonių, tarp jų - 36 vaikai.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as (Ričardas Armitidžas), kuris į Rijadą atvyko sekmadienį, žurnalistams sakė: "Negaliu pasakyti, kad vakar vakaro išpuolis buvo vienintelis ar paskutinis. Mano nuomone, tie "al Qaeda" teroristai - nes aš manau, kad tai buvo "al Qaeda" - norėtų daugybės tokių įvykių".

Vienas Saudo Arabijos saugumo šaltinis Rijade sakė, kad šis išpuolis buvo "al Qaeda" operacija".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.