aA
Kompanijos “AT&T” atstovai penktadienį paskelbė apie naujos programos, gerokai padidinsiančios naršytojų anonimiškumą, kūrimą. Programa išsklaidys užkoduotas bylas taip, kad jų savininkų atsekti nepavyktų.
Programa, pavadinta “Publius”, skirta suskirstyti bylas į dalis ir paslėpti jas tinklalapiuose, su kuriais dirbama.

Programa gali naudotis asmenys, kurių nuomonė nesutampa su daugumos ar bijantys cenzūros. Liepos pabaigoje programos bandomąją versiją bus galima atsisiųsti iš “Publius” tinklalapio.

Vienintelis nemokamos paslaugos apribojimas yra suskirstomos bylos dydis – ji negali būti didesnė, nei 100 KB.

Nors toks informacijos kiekis yra labai mažas piratinei muzikai ar vaizdui saugoti, kritikų manymu, ši programa gali būti panaudota vaikų pornografijos tinklalapiams, bombų gaminimo receptams ar kitos nelegalios informacijos patinimui.

Manoma, kad programos privalumai yra kur kas svarbesni už galimybę ją panaudoti nedoriems tikslams. Pavyzdžiui, šia programa pasinaudoję Kinijos disidentai galės nebijodami spausdinti savo nuomones, o taip pat galės būti platinama ir informacija apie saugų seksą, mano Elektroninio privatumo informacijos centro JAV atstovas Davidas Sobelis.

Programos vartotojų informacija gali kol gali būti saugojama daugiau, nei 10-yje tarnybinių stočių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.