aA
Vimbldono turnyre varžybos užvakar ir vakar nublanko prieš Australijai atstovaujančios serbės tenisininkės septyniolikmetės Jelenos Dokič tėvo išpuolius.
Damiras Dokičius užvakar nuo ryto vaikščiojo po aikštyną su Anglijos vėliava ant peties ir šūkavo: "Anglija - laisva šalis!" Po to jis ėmė visiems aiškinti, kad Didžiojoje Britanijoje tik karalienė prijaučia demokratijai, o visi kiti - fašistai.

Kai prie D.Dokičiaus priėjo vieno televizijos kanalo reporteris, perspektyvios tenisininkės tėvas pareiškė, kad neveikia jo mobilusis telefonas, ir paprašė žurnalisto paskolinti savąjį. Gavęs telefoną, D.Dokičius trenkė jį į grindis.

Televizijos žurnalistas iškvietė apsaugą. D.Dokičių suėmę policininkai prižiūrėjo jį 45 minutes, o vėliau paleido. Reporteris nepaduos serbo į teismą, nes D.Dokičiaus žmona Liliana pasiūlė už sugadintą telefoną 500 svarų sterlingų (apie 3000 litų).

Netoliese incidento vietos buvęs Kroatijos dienraščio "Vjesnik" fotografas sakė esąs įsitikinęs, jog D.Dokičius buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Kai kurie Vimbldono mačai užvakar vakare buvo nutraukti dėl lietaus, o vakar baigėsi antrojo rato kovos. Į vyrų ir moterų turnyrų trečiąjį ratą pateko rekordiškai mažai pajėgumą liudijančius numerius gavusių žaidėjų - tik septyni tenisininkai ir tiek pat tenisininkių.

"Lietuvos rytas"