aA
Kai kurie kompanijų “Palm” ir “TRG Products” pagaminti kišeniniai kompiuteriai buvo komplektuojami su nekokybiškais atminties moduliais, kurie gali sugadinti saugomą informaciją. Kaip trečiadienį pranešė kompanijų atstovai, vartotojai problemą gali išspręsti atsisiuntę programinę pataisą.
Apie 3 procentai "Palm" ir apie 90 procentų TRG kompanijos pagamintų kišeninių kompiuterių naudoja nekokybiškas 8 MB DRAM mikroschemas, kurios gali sugadinti tokius duomenis, kaip saugomus telefonų numerius, numatytų darbų sąrašus bei adresų knygutės įrašus. Ši problema aptikta “Palm IIIc”, “Palm IIIxe”, “Palm Vx” ir “TRGpro” modeliuose.

Kompanijos “Palm” tinklalapyje vartotojai gali pasitikrinti savo kompiuterius ir, jei būtina, pataisyti juos pasinaudojus programine pataisa. Kaip praneša kompanija, puslapyje jau yra pataisos “Palm IIIc” ir “Palm Vx” modelių kompiuteriams, o netrukus žadamas ir “Palm IIIxe” modeliui skirtas pataisymas.

TRG kišeninių kompiuterių vartotojai yra raginami atnaujinti programinę įrangą, pakeičiant ją naujausia “Palm OS 3.5.1” versija, kuri, anot kompanijos pranešėjo, ištaiso minėtą klaidą. TRG kompanija pradėjo prekiauti “TRGpro” kišeniniais kompiuteriais šių metų sausį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.