aA
Nors svečias pabrėžė, jog atvyko pas Kauno merą kaip Centro sąjungos vicepirmininkas, o ne Prezidentūros atstovas, tačiau beveik valandą trukusiame pokalbyje apie aktualiausias Kauno problemas, centristų ir Laisvės sąjungos bendradarbiavimą neišvengta ir Kauno mero ignoravimo temos.

Iniciatyvą susitikti su Kauno meru Vytautu Šustausku parodė centristai. "Mes politikoje ne pirmi metai, ne kartą su Vidmantu Staniuliu esame dalyvavę televizijų laidose. Jis užsuko pas mane kaip pas seną pažįstamą, - "Kauno dienai" teigė Vytautas Šustauskas. - Laisvės sąjunga, Naujoji sąjunga (socialliberalai) ir Centro sąjunga - partneriai Kauno taryboje, sudarantys valdančiąją daugumą, todėl Centro sąjungos vicepirmininkas V.Staniulis domisi Kauno problemomis".

Vytautas Šustauskas teigė, jog pokalbyje, kuris vyko už uždarų durų, buvo aptarta, kaip sumažinti Kauno mero ignoravimą, kurį ne kartą demonstravo aukščiausioji šalies valdžia.

"Vidmantui Staniuliui aš išdėsčiau savo požiūrį, - "Kauno dienai" teigė Vytautas Šustauskas. - Vis dėlto aš Prezidentą gerbiau, bet jis neužsuka pas mane".

Paprašytas išsakyti savo nuomonę dėl Kauno mero ignoravimo, Vidmantas Staniulis "Kauno dienai" teigė: "Kauno miesto taryba išrinkta demokratiškai, todėl visi sprendimai - teisėti. Miestas turi savo merą, ir neturi būti statoma siena tarp Kauno žmonių ir valdžios, nes meras - bendruomenės atstovas. Bendruomenė patikėjo jam ir Tarybai šiandien spręsti problemas. O Taryboje dirba įvairių politinių pažiūrų žmonės, taip pat ir centristai. Mes neatsisakėme mandatų, nepaneigėm rinkimų rezultatų, todėl juos pripažįstame. Manau, kad reikia pripažinti tuos sprendimus, kuriuos piliečiai daro rinkdami valdžią. Ignoravimas - tai vakarykštė diena, naujoji politika - dialogo ir susitarimų politika".