aA
Net 72 procentai amerikiečių norėtų, kad JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) perduotų dalį turimų valdžios įgaliojimų Irake Jungtinėms Tautoms (JT), rodo šeštadienį žurnale "Newsweek" paskelbtos apklausos rezultatai.
Kariai šaus iš minosvaidžio
Kariai šaus iš minosvaidžio
© EPA-ELTA
Apklausa parodė, jog beveik trys ketvirtadaliai respondentų sutiktų, jei Jungtinės Valstijos perduotų dalį valdžios įgaliojimų Irake JT ir sulauktų finansinės bei karinės paramos atstatant karo sugriautą šalį.

"Amerikiečiai mano, kad pasidalinus įgaliojimais su JT, kitos šalys mieliau sutiktų siųsti ten savo karius ir suteikti finansinę paramą", - rašo "Newsweek".

Apklausa atskleidė ir pagrindinį G.W.Busho konkurentą būsimuose prezidento rinkimuose - armijos atsargos generolą Wesley Clarką (Veslį Klarką), vieną pagrindinių opozicinės demokratų partijos pretendentų.

Jei rinkimai vytų šiandien, už G.W.Bushą balsuotų 49 procentai apklaustųjų, o už W.Clarką 43 procentai.

Atsakydami į klausimą, ar norėtų, kad G.W.Bushas būtų išrinktas antrajai kadencijai, rinkėjai pasidalino beveik per pusę.

Dabartino prezidento perrinkimą palaikytų 46 procentai, o prieš balsuotų 47 procentai.

Apklausa vyko rugsėjo 25-26 dienomis. Dalyvavo 1004 pilnamečiai asmenys. Galima paklaida sudaro tris procentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.