aA
Amerikos kariuomenė Irako šiaurėje aptiko didelį požeminį ginklų sandėlį. Kaip sekmadienį pranešė Dubajuje veikiantis kanalas "Al Arabiya", remdamasis koalicijos pajėgų Irake atstovu, sandėlis buvo įrengtas viename iš sodų gimtajame Sadamo Huseino kaime, esančiame netoli Tikrito, už 175 km į šiaurę nuo Bagdado.
Granata
Granata
Be kita ko, ten rasta raketų, panašių į tas, kuriomis šeštadienį ryte buvo apšaudytas Bagdado viešbutis "Al-Rashid". Šiame viešbutyje įsikūrę Amerikos karinės vadovybės ir Irako civilinės administracijos atstovai.

Slėptuvėje aptiktos 23 žemė oras tipo raketos SA-7, apie 500 kg sprogmenų, 500 rankinių granatų, šimtai detonatorių ir kitų ginklų.

Šis sandėlis - antroji didelė Amerikos kariškių sėkmė pastarąjį mėnesį. Rugsėjo pradžioje Tikrite buvo rastas didžiulis požeminis ginklų sandėlis, užėmęs 26 kvadratinių metrų plotą.

Pasak koalicijos pajėgų Irake atstovo, šie radiniai liudija, kad S. Huseino šalininkai tebėra gerai ginkluoti ir pavojingi Amerikos kariuomenei.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.