aA
Sekmadienį Irano užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad Teheranas, nepaisant tarptautinės bendruomenės spaudimo įrodyti, kad negamina atominio ginklo, neketina nutraukti savo atominės programos ir urano sodrinimo.
Nuclear
Nuclear
"Vargu, ar derintis dėl branduolinės programos ir urano sodrinimo nutraukimo, gali būti pasiektas abi puses tenkinantis kompromisas", - per kassavaitinę spaudos konferenciją pasakė ministerijos atstovas spaudai, atsakydamas į klausimą apie anksčiau šį mėnesį priimtą Tarptautinės atominės energetikos agentūros rezoliuciją, kuria reikalaujama sustabdyti urano sodrinimą.

Antradienį į Teheranas atvyks TATENA inspektoriai, kurie vykdys tolesnį šalies branduolinės programos patikrinimą ir susitiks su Irano pareigūnais.

TATENA įpareigojo Iraną iki spalio 31 dienos paneigti JAV įtarimus, kad ji slapta kuria branduolinį ginklą.

Jei lapkritį šis klausimas vis dar nebus išspręstas, agentūra apie tai gali pranešti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai, kuri savo ruožtu gali paskelbti Iranui sankcijas.

Teheranas tvirtina, jog jo branduolinė programa vykdoma išimtinai taikiais tikslais, kad būtų patenkintos augančios šalies pramonės reikmės. Jis taip pat teigia, kad su TATENA bendradarbiauti nevengia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.