aA
Antradienį žiniasklaidos koncerno "Media-Most" vadovą Vladimirą Gusinskį maždaug dvi valandas vėl tardė Rusijos generalinės prokuratūros tardytojas Vladimiras Nikolajevas.
V. Gusinskis, išėjęs iš prokuratūros pastato, žurnalistams pranešė vėl atsisakęs atsakinėti į tardytojo klausimus, vertindamas jam pateiktus kaltinimus kaip "absurdiškus".

"Interfax" korespondento paklaustas, ar tardytojas patenkino prašymą leisti jam išvykti į ekonominį forumą Austrijoje, V. Gusinskis atsakė: "Žinoma, ne".

Pasak jo advokato Henrio Rezniko, šią savaitę jo ginamajam jokių tardymo veiksmų daugiau nebebus. Advokatas negalėjo atsakyti, kada V. Gusinskis vėl gali būti iškviestas į tardymą.

Kaip pažymėjo H. Reznikas, "šis absurdas gali tęsti savaites, mėnesius, metus". Anot H. Rezniko, tardymas "neieško tiesos", "vyksta susidorojimas, kurio įrankis yra generalinė prokuratūra".

Jo nuomone, valdžia taip siekia pakeisti "Media-Most" savininką, o "jei pavyks - sugriauti visą šią įstaigą".

V. Gusinskis kaltinamas sukčiavimu ir maždaug 10 mln. dolerių pasisavinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.