aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mano, kad Jungtinės Tautos (JT) turi tapti globalinės antiteroristinės koalicijos baze. Ketvirtadienį kalbėdamas JT Generalinės Asamblėjos 58-ojoje sesijoje, Rusijos vadovas priminė, kad prieš trejus metus tūkstantmečio viršūnių susitikime Niujorke jis sakęs, jog bendras Jungtinių Tautų priešas yra terorizmas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© EPA-ELTA
"Ar tuomet kas išgirdo Rusijos balsą? Ar visi tuomet suprasto, kokia rimta ši grėsmė? Ir ar adekvatūs buvo mūsų bendri veiksmai? Rugsėjo 11-osios įvykiai parodė, kad ne", - sakė V.Putinas.

"Tuo tarpu žudikų, įvykdžiusių teroro aktus Maskvoje ir Niujorke, Čečėnijoje ir prieš JT darbuotojus Bagdade, braižas mums, Rusijoje, seniai ir iki skausmo pažįstamas. Jis visur identiškas. O tai, kad teroro įkvėpėjus lengva atpažinti ir iš šių metų rugpjūčio įvykių, ir iš praėjusių metų teroro aktų, tik įrodo globalinį šios grėsmės pobūdį", - pabrėžė Rusijos prezidentas.

"Taip, dabar mes jau girdime vienas kitą. Ir suprantame, kad JT privalo tapti, ir jos išties taps, globalinės antiteroristinės koalicijos baze", - sakė V.Putinas.

Rusijos prezidentas ypač akcentavo JT Saugumo Tarybos Kovos su terorizmu komiteto vaidmenį.

"Terorizmas - tai iššūkis planetos saugumui ir ekonomikos ateičiai. Ir todėl šis Komitetas turi tapti realiu, praktiniu veiksmingos kovos su terorizmo grėsme įrankiu", - pabrėžė V.Putinas.

Šioje Generalinės Asamblėjos sesijoje Rusija taip pat pasiūlė priimti rezoliuciją, sukonkretinančią tolesnius žingsnius kuriant globalinę atkirčio naujoms grėsmėms sistemą.

"Siūlome šioje sesijoje priimti naują rezoliuciją, sukonkretinančią tolesnius žingsnius šia kryptimi", - sakė V.Putinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.