aA
Popiežius Jonas Paulius II diena anksčiau nei planuota grįžta iš savo vasaros rezidencijos Kastelgandolfe. Sunkiai sergantis 83 metų Katalikų Bažnyčios vadovas Vatikane turėtų pasirodyti jau ketvirtadienį, informavo italų žiniasklaida, remdamasi informacija iš Vatikano.
Popiežius Jonas Paulius II
Popiežius Jonas Paulius II
© EPA-ELTA
Trečiadienį Jonas Paulius II dėl ligos atšaukė visuotinę audienciją. Jam buvo nustatyta lengva žarnyno infekcija.

Popiežius į Romą grįžti planavo penktadienį. Ketvirtadienį jis, atrodo, jau buvo atsigavęs po negalavimo. Kaip ir numatyta, jis Kastelgandolfe priėmė grupę vyskupų iš Filipinų. Numatytų susitikimų Katalikų Bažnyčios galva nežada atsisakyti ir ateinančiomis dienomis.

Netikėtai trečiadienį atšaukta visuotinė audiencija sukėlė naujas spėliones apie popiežiaus sveikatą. Jau per savo vizitą Slovakijoje Parkinsono liga sergantis popiežius atrodė labai nusilpęs. Spalį jo laukia įtempta programa. Be kita ko, bus minimo 25-osios Jono Pauliaus išrinkimo popiežiumi metinės.

Jonas Paulius II liepos pradžioje pradėjo savo tradicines vasaros atostogas Kastelgandolfe. Šioje per 30 kilometrų į pietryčius nuo Romos esančioje vietovėje šiais metais buvo labai karšta. Dėl to pablogėjo ir taip silpna jo sveikata.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.