aA
JAV suformuotos Irako valdančiosios tarybos narė Akila al-Hashemi (Akila Hašemi) nuo sužeidimų, kuriuos patyrė per šeštadienio išpuolį, mirė, ketvirtadienį pranešė JAV vadovaujamos Irako administracijos vadovas.
Aquila al-Hashemi
Aquila al-Hashemi
© EPA-ELTA
"Koalicijos laikinosios administracijos ir visų jos narių vardu reiškiu užuojautą jos šeimai, kolegoms Valdančiojoje taryboje ir Irako žmonėms", - sakoma rašytiniame Paulo Bremerio (Polo Bremerio) pranešime.

A.al-Hashemi, karjeros diplomatės iš garsios muslmonų šiitų šeimos, automobilis šeštadienį ryte buvo apšaudytas netoli jos namų viename Bagdado priemiestyje. Kulkos jai pataikė į pilvą; per išpuolį buvo sužeisti dar trys kartu važiavę žmonės.

Po pradinio gydymo vienoje Bagdado ligoninėje A.al-Hashemi buvo perkelta į JAV karinę ligoninę.

JAV okupacijai nepritariantys partizanai taikosi į irakiečius, bendradarbiaujančius su P.Bremerio administracija, taip pat - į JAV bei Didžiosios Britanijos kareivius ir kitus vakariečius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.