aA
Žydai, kurie tingi keliauti prie garsiosios Raudų sienos ar tam neturi laiko, savo maldas siunčia trumposiomis SMS žinutėmis. Jas mobiliuoju telefonu gavęs rabinas atspausdina ir įkiša į šventosios sienos plyšius.
"Ne visi turi priemonių ar galimybių ten nukeliauti", - trečiadienį sakė Galas Wagneris, kompanijos, kuri prieš dvi savaites už 5 šekelių (maždaug 1,2 JAV dolerio) kainą pradėjo siūlyti naują paslaugą, atstovas.

Žydai tradiciškai, surašę savo maldas ar norus, juos neša prie Senojo miesto Raudų sienos (dar vadinamos Vakarine) tikėdamiesi, kad jie išsipildys. Kadangi siena yra vienos iš Biblijoje aprašomų šventyklų dalis, pagal žydų religiją, ji laikoma viena švenčiausių vietų.

Iki šiol jau gauta 30 tūkst. trumpųjų SMS žinučių. Izraeliečiai, turintys mobiliuosius telefonus, jas siunčia numeriu "1818". Pastarieji skaičiai žydams yra gyvenimo simbolis. Paslauga užsienyje gyvenantiems žmonėms kol kas neteikiama.

SMS žinutės gaunamos kompiuteriu, patikrinamos ir faksu išsiunčiamos rabinui prie Raudų sienos. G.Wagnerio įmonė jam moka už tai, kad jis atplėšia kiekvieną žinutę ir įkiša į senovinės sienos plyšius.

"Pažadame žinutę į Raudų sieną įkišti per 24 valandas nuo jos išsiuntimo", - sakė G.Wagneris, pridūręs, kad jo kompanija yra pirmoji, siūlanti tokio tipo paslaugas. Izraelio kompanija užsieniečiams žada kitą paslaugą - į sienos plyšius įkišti jų maldas, atsiųstas faksu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.