aA
Pirmadienį iš Alytaus pataisos namų į Vilnių buvo skubiai išgabentas 34 metų nuteistasis Laimutis K. Pasak Kalėjimų departamento pranešimo, įtariama, kad jį sumušė keletas šios pataisos įstaigos nuteistųjų. Gydytojai komoje esančio vyro būklę apibūdina kaip itin sunkią.
Nuteistasis pirmadienio rytą su mušimo žymėmis galvoje rastas savo lovoje, ant pagalvės matėsi kraujo dėmės. Vyras visiškai nereagavo į aplinką.

Suteikus medicininę pagalbą nuteistasis skubiai išgabentas į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę. Čia atlikus kompiuterinę smegenų tomografiją sąmonės neatgavęs vyriškis buvo išvežtas į sostinėje esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę, o iš jos perkeltas į Greitosios pagalbos ligoninę.

Atlikus smegenų operaciją nuteistasis paguldytas į reanimacijos skyrių.

Alytaus pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak pareigūnų, jau nustatyti keturi įtariamieji, dalyvavę sumušant nuteistąjį.

Sumuštas vyras atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę už sukčiavimą bei plėšimą. Į laisvę jis turėtų išeiti 2009 metų gegužę. Pataisos įstaigos pareigūnai šį nuteistąjį apibūdino kaip konfliktišką asmenybę. Už vidaus tvarkos pažeidimus jis buvo ne kartą baustas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.