aA
Pirmadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija "išteisino" Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos narį Antaną Baurą, neįžvelgusi jo iniciatyvoje pataisyti Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymą viešųjų ir privačių interesų konflikto.
Question
Ištirti, ar Seimo narys A.Baura, pats būdamas kooperatinės bendrovės narys, nebus sumaišęs viešųjų ir privačių interesų, siūlydamas praplėsti kooperatyvinių bendrovių nariais asmenų, turinčių pirmenybę atsikurti nuosavybės teises į žemę, paprašė Seimo Antikorupcinės komisijos pirmininkė Nijolė Steiblienė. Komisijos pirmininkei taip pat abejonių kėlė ir A.Bauros dalyvavimas svarstant šią pataisą bei balsuojant.

Beje, minėta pataisa liepos pradžioje Seime buvo atmesta.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, jog komisija nenustatė, kad Seimo narys A.Baura būtų galėjęs turėti kokią nors asmeninę naudą iš minėtos pataisos.

Pats A.Baura sakė, kad kooperatyvas "Uogos", kurio steigimą jis visapusiškai skatinęs dirbdamas Anykščių žemės ūkio skyriaus vedėju, neturi jokių interesų į žemę ir jungia vaisius bei uogas auginančius žmones.

"Uogos" kooperatyvo narys aš esu daugiau iš idėjinės pusės. Auginu tik 16 serbentų krūmų", - aiškino komisijos posėdyje A.Baura.

Išgirdęs "išteisinamąjį" Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimą, A. Baura lengviau atsiduso ir pažadėjo kiekvienam komisijos nariui pasodinti po tris krūmus serbentų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.