aA
Dešimtmetis berniukas teisme papasakojo padavęs tėčiui du peilius, kuriais vaikui matant vyras papjovė savo draugą. Vaikas kalbėjo padedamas psichologės, nors prieš tėvą galėjo ir neliudyti.
Peilis
Peilis
Tragedija, kurios liudininku ir net dalyviu tapo dešimtmetis, įvyko pernai spalio 29 dieną viename uostamiesčio daugiaaukščiame name. Tądien po naktinės pamainos grįžęs namo trisdešimt vienerių metų berniuko tėvas Andrejus nėjo gulti, o pasikvietė draugų ir su jais girtavo. Vyriška kompanija prie taurelės nebe pirmą kartą aptarinėjo tą pačią visiems skaudžią temą – moteris.

Andrejaus žmona jau kuris laikas uždarbiavo Vokietijoje, palikusi vyrui ir uošviams prižiūrėti tris vaikus. Vyrai buvo girdėję jį guodžiantis, jog jam sunku prižiūrėti vaikus, vyresnėlis vagiliauja, bando rūkyti, todėl tenka jam į kailį įkrėsti.

„Užmušiu kalę, - ne kartą jis yra sakęs apie žmoną. - Vaikus išžudysiu ir pats per balkoną iššoksiu, stogas važiuoja nuo tokio gyvenimo.“ Kartą girtas jis labai įpyko ant vaiko, sugriebė jį už rankos ir laikė iškišęs į lauką per vienuoliktojo aukšto balkoną. Blaivus jis vaikų nemušdavo.

Kalba apie moteris peraugo į kivirčą, Andrejus pradėjo kaltinti savo draugus turėjus artimų santykių su jo žmona. Ginčas peraugo į muštynes. Andrejus čiupo vieną sugėrovų Vitalijų.

Tuo metu namuose buvo vyresnysis Andrejaus sūnus. Uždaro būdo berniukas sunkiai pasakojo apie tai, ką matė: „Tėtis šepečiu suko jam rankas ir liepė man atnešti iš virtuvės peilius, - nedrąsiai pasakojo berniukas. - Aš atnešiau du, ir jis smogė tam dėdei pirma viena ranka, paskui kita. Pataikė truputį žemiau ausų.“ Vaikas pasakojo, kad tėvas pats liepęs jam paskambinti į policiją ir pasakyti, jog atsitiko nelaimė.

Sužeistas vyras mirė įvykio vietoje, peilio ašmenys perrėžė jam miego arteriją ir Jungo veną.

Berniuko tėvas neprisipažįsta kaltu. Jis pasakojo, lyg ir jautęs pjaunamos mėsos garsą, bet nebeprisimena pats laikęs rankose peilius, todėl jis nesutinka atlyginti nužudytojo našlei patirtus nuostolius. Moteris prašo ne tik kompensuoti jai laidotuvių išlaidas, bet ir mokėti kompensaciją iki dukros pilnametystės.

Kitas posėdis turėtų įvykti rugsėjo 24 dieną.