aA
Šiandien parodoje “PC Expo” HP pristatys naujus “Pavilion” namų kompiuterius su “Advanced Micro Devices” procesoriais, perrašančiais CD-RW diskų įtaisais ir “kriptono” žalios, mėlynos ir kitų spalvų korpusais.
Praėjusią savaitę spalvingus kompiuterius pristatė ir su HP mažmeninės prekybos rinkoje konkuruojanti kompanija “Compaq”. Abi kompanijos tikisi, jog stilingais kompiuteriais susižavės tėvai, rinkdami savo atžaloms naują kompiuterį mokslo metams.

Iš viso HP pasiūlys 7 kompiuterius iš “Pavilion 8700” ir 9700 serijos. Galingiausiame kompiuteryje 9790C yra 1 GHz spartos “Athlon” procesorius, 128 MB atminties, 60 GB talpos diskų įtaisas. Šis kompiuteris kainuos 2400 JAV dolerių (apie 9600 litų).

HP atstovai teigė, jog ekonominiu aspektu “Athlon” procesoriai lenkia “Pentium III”, todėl jie ir buvo pasirinkti kompanijos kompiuteriams.

Pastaruosius tris mėnesius “Athlon” procesoriai užkariauja vis daugiau galingų kompiuterių rinkos. Pagrindinės to priežastys – pernelyg brangūs “Pentium III” procesoriai ir “Intel” tiekimo problemos.

Kituose modeliuose veikia kiek lėtesni AMD arba vakar pristatyti 667 MHz spartos “Celeron” procesoriai. Pasak HP atstovų, visų kompiuterių pagrindinis akcentas yra CD-RW diskų įtaisas, leidžiantis keletą kartų įrašyti tą patį CD-RW diską. Pigiausias kompiuteris su “Celeron” ir 30 GB talpos diskų kainuos 750 dolerių (apie 3000 litų).

Pasak ekspertų, CD-RW diskai yra labai pageidaujamas įtaisas namuose, dėl kurio pirkėjai yra pasirengę sumokėti už kompiuterį keletu šimtu dolerių brangiau. Anot “PC Data” tyrimų, šiemet 45 proc. mažmeninėje prekyboje įsigytų kompiuterių turės CD-RW diskus, nors pernai šis rodiklis nesiekė 1 proc.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.