aA
Palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) trečiadienį sakė, kad norėtų mirti kaip "kankinys" ir kad gindamasis pasinaudotų savo automatu, jei Izraelio kareiviai mėgintų jį ištremti arba nužudyti. "Esu palestiniečių kareivis...
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Pasinaudosiu savo ginklu, kad apginčiau ne tik save, bet ir kiekvieną palestiniečių vaiką, moterį bei vyrą, kad apginčiau palestiniečių teisę egzistuoti", - interviu "Reuters" sakė Y.Arafatas, rodydamas į automatą, gulintį ant grindų netoli jo kėdės būstinėje Ramaloje.

"Ar Palestinoje yra bent vienas žmogus, nesvajojantis apie kankinystę? - klausė Y.Arafatas. - Ar yra bent vienas palestinietis, kuriam negresia kankinio žūtis nuo kasdieninių Izraelio apšaudymų ar raketų?"

Kankinystė islamo požiūriu reiškia atsitiktinę žūtį arba mirtį dėl kilnaus reikalo, pavyzdžiui, ginant savo žemę arba tikėjimą. Izraelis praėjusią savaitę papiktino tarptautinę bendriją pareikšdamas, kad po dviejų savižudžių išpuolių, kurių metu žuvo 15 žmonių, nusprendė "pašalinti" Y.Arafatą.

Izraelis nenurodė, kada ir kokių veiksmų bus imtasi prieš 74 metų Y.Arafatą, kurį Izraelio armija beveik dvejus metus buvo apsupusi jo būstinėje Ramaloje.

Y.Arafatas neteikė reikšmės JAV sprendimui vetuoti Jungtinių Tautų (JT) rezoliuciją, kurioje Izraelio buvo reikalaujama nekenkti ir neištremti palestiniečių prezidento. Jis sakė, kad tai "ne pirmas ir ne paskutinis palestiniečiams nepalankus veto".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.