aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai vakar Kalvarijos kelio poste sulaikė lengvąjį automobilį "Opel Omega", kuriuo du Lietuvos piliečiai bandė įvežti daugiau nei 40 tūkst. litų vertės plataus vartojimo prekių kontrabandos krovinį, rašoma pranešime spaudai.
Drabužiai
Drabužiai
MKT pareigūnai minėtą automobilį pakartotiniam muitiniam patikrinimui sulaikė jau išvažiuojantį iš Kalvarijos kelio posto, apie 3 val. 45 min. nakties. Automobilį vairavęs V. K. bei kartu vykusi G. P. buvo pasirinkę žalio kanalo režimą, tuo deklaruodami, jog neturi draudžiamų įvežti prekių.

Tačiau muitinės kriminalistams jau iš pirmo žvilgsnio tapo aišku, kad automobiliu gabenama stambi „gariūninių“ prekių kontrabanda – nors nelegalų krovinį kiek maskavo tamsinti "Opel Omega" langai, nuo didelio kontrabandinių prekių svorio mašina buvo gerokai „nusėdusi“.

Tarp nelegaliai gabentų prekių daugiausia buvo drabužiai su lenkiškomis etiketėmis: megztiniai, marškiniai, striukės. Jų vertė, preliminariais duomenimis, gali siekti daugiau nei 40 tūkst. litų. Kontrabandą bandę įvežti piliečiai teigė prekes gabenę savo reikmėms.

Prekės ir automobilis buvo sulaikyti, o minėti piliečiai po apklausos, jiems surašius administracinės teisės pažeidimo protokolus, paleisti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.