aA
Prancūzija ir Vokietija "nubaudė" Ispanijos ministrą pirmininką Jose Maria Aznarą (Chosė Mariją Asnarą) už jo paramą Jungtinėms Valstijoms sprendžiant Irako krizę, išbraukdamos jį iš mažojo Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo Berlyne dalyvių sąrašo, trečiadienį rašo Ispanijos spauda.
Tony Blair, George W. Bush, Chose Maria Aznar
Tony Blair, George W. Bush, Chose Maria Aznar
© EPA-ELTA
Centro dešiniųjų pažiūrų dienraščio "El Mundo" vedamajame "Shroederis ir Chiracas baudžia Aznarą" rašoma, kad "Berlyno viršūnių susitikimas bus tam tikras įžeidimas Ispanijai ir asmeniškai J.M.Aznarui".

Laikraštis "El Pais" rašo, kad J.M.Aznaras "jaučiasi nušalintas nuo svarbių derybų" dėl Irako, o Barselonos "El Periodico" išspausdino tiesiog įžeidžiančią antraštę - "Shroederis neįsileidžia Aznaro".

"Ispanijai labiau nei kokiai nors kitai Europos valstybei derėtų dalyvauti šiame susitikime" dėl jos paramos JAV prezidentui George'ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui), Britanijos ministrui pirmininkui Tony Blairui (Toniui Blerui) ir jos, kaip JT Saugumo Tarybos narės, padėties, rašo "El Mundo".

"Būtent todėl T.Blairas jaučiasi privaląs paguosti savo draugą J.M.Aznarą ir kviečia jį sekmadienį į savo rezidenciją Čekerse aptarti Berlyno susitikimo rezultatų", rašo dienraštis.

Prancūzijos prezidentas Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas) ir Britanijos ministras pirmininkas T.Blairas šeštadienį Berlyne pietaus su Vokietijos kancleriu Gerhardu Schroederiu (Gerhardu Šrėderiu). Pietų metu tikimasi sumažinti dėl Irako tarp šalių susidariusią įtampą ir aptarti bendros užsienio politikos formavimo klausimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.