aA
Armėnijos specialiosios tarnybos sužlugdė rengtą pasikėsinimą nužudyti šalies gynybos ministrą, Nacionalinio saugumo tarybos sekretorių Seržiką Sarkisianą, trečiadienį naujienų agentūrai AFP pranešė šaltiniai generalinėje prokuratūroje.
Armėnijos generalinė prokuratūra atsisakė patvirtinti, kad išpuolis buvo rengtas būtent prieš gynybos ministrą. Tačiau prokuratūros spaudos tarnybos vadovas Gurgenas Ambarianas pranešė, kad buvo sulaikytas įtariamasis, Levonas Abramianas, kuris "planavo įvykdyti išpuolį panaudojant sprogstamąjį užtaisą".

Kol kas lieka neaišku, kada L.Abramianas buvo sulaikytas ir kada jis planavo įvykdyti išpuolį.

L.Abramianas anksčiau buvo Nacionalinio saugumo tarybos prie Gynybos ministerijos narys. 1998 metais jis buvo apkaltintas padėjęs pagrobti iraniečių verslininką.

Armėnijos dienraštis "Ajots Aškar" spėlioja, kad prasidėjus kovos su korupcija vajui iš Nacionalinio saugumo tarybos pašalintas L.Abramianas su Gynybos ministerija turėjo nesuvestų asmeninių sąskaitų. Pasak laikraščio, tuo remiantis galima manyti, kad planuoto pasikėsinimo į S.Sarkisianą motyvai buvo asmeniniai.

Ankstesnių pasikėsinimų į aukšto rango armėnų pareigūnus motyvai būdavo politiniai - tai pasakytina ir apie 1999 metų spalį įvykusį išpuolį Armėnijos parlamente, kai čia įsiveržusi teroristų grupė nušovė aštuonis žmones, tarp jų premjerą Vazgeną Sarkisianą, Nacionalinio susirinkimo pirmininką Kareną Demirčianą, du jo pavaduotojus, ministrą ir tris deputatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.