aA
Dubajuje įsikūrusi televizija "al Arabiya" trečiadienį transliavo garsajuostę, kurioje esą girdimas nuversto Irako diktatoriaus Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) balsas. Įraše sakoma, kad Jungtinės Valstijos privalo be jokių sąlygų išvesti savo pajėgas iš Irako.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
Garsajuostėje girdimas balsas taip pat ragina irakiečius rengti daugiau išpuolių prieš amerikiečių karius ir "visomis įmanomomis priemonėmis tęsti šventąjį karą su kvailiais okupantais".

Prastos kokybės garso įraše taip pat kreipiamasi į Jungtines Valstijas: "Raginame jus kaip įmanoma greičiau ir be jokių sąlygų išvesti savo pajėgas - jums nereikia daugiau aukų, nes ši našta bus jums nepakeliama".

"Jūsų pajėgų pasitraukimas iš mūsų šalies neišvengiamas, ir visiškai nesvarbu, ar tai įvyks šiandien, ar rytoj, nes rytojaus nereikės ilgai laukti", - sakoma įraše.

"O irakiečiai! O kovotojai, vyrai ir moterys, jūs turite suveržti kilpą aplink amerikiečių kaklus ir rengti dar daugiau atakų prieš juos. Jūs turite tęsti džihadą visomis įmanomomis priemonėmis, tiek finansinėmis, tiek kitomis", - sakoma garso įraše.

Įrašo pabaigoje nurodoma, kad jis buvo padarytas rugsėjo mėnesį.

Anksčiau arabų televizijos kanalai jau transliavo kelis įrašus, kuriuos esą girdimas balandį JAV vadovaujamų pajėgų nuversto Saddamo Husseino balsas. Apie buvusio Irako prezidento buvimo vietą iki šiol nieko nežinoma.

Naujausioje garsajuostėje taip pat kritikuojamos Jungtinės Tautos (JT), kurios neva pasiduota Jungtinių Valstijų įtakai.

"Žinokite, kad Irakas ir jo vadovai nesutiks su jokiu sprendimu, priimtu tuo metu, kai šalį temdo okupacijos šešėlis. Mes tai laikysime klasta", - sakė balsas.

Jungtinės Valstijos mėgina įtikinti Jungtinių Tautų saugumo Tarybą priimti rezoliuciją, numatančią didesnę tarptautinę karinę ir finansinę paramą pokario Irakui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.