aA
JAV Atstovų Rūmų demokratų lyderiai antradienį pareiškė, kad prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) turi atleisti pagrindinius savo politikos Irako atžvilgiu autorius, kad sulauktų tarptautinės bendruomenės paramos atstatant šalį.
G. W. Bush
G. W. Bush
© EPA-ELTA
Atstovų Rūmų mažumos lyderė Nancy Pelosi (Nensi Pelosi) iš Kalifornijos ir vienas demokratų atstovas pareiškė, jog ką atleisti, turi spręsti pats G.W.Bushas, ir nepanoro pasakyti, kas turėtų prisiimti atsakomybę už, jų teigimu, katastrofiškai klaidingą politiką.

Karui prieštaravusi N.Pelosi, sakė: "Nemanau, kad įmanoma deramai pakeisti politiką", jei nepakeičiami jos formuotojai. G.W.Bushas "turi nuspręsti, kieno galva nusiris", pridūrė ji.

Senato mažumos lyderis Tomas Daschle'as (Tomas Dešlas) sakė, jog "iš atsakingų už praeities klaidas turi būti pareikalauta". Tačiau šis demokratas ką nors atstatydinti tiesiogiai neparagino.

Atstovų Rūmų daugumos lyderis Tomas DeLay (Toams Delėjus), Teksaso respublikonas, atmetė tokius demokratų pareiškimus. Jis sakė, kad "toks karas su terorizmu yra tai, ko niekas iki šiol nedarė. Akivaizdu, kad kartas nuo karto pasitaikys klaidų".

Tačiau įtakingas Senato užsienio reikalų komiteto narys teigė girdėjęs ir respublikonus kalbant, kad G.W.Bushas turėtų ką nors atleisti.

Politkų sluoksniuose minima, kad kalbant apie atleidimą dažniausia įvardinami gynybos sekretorius Donaldas Rumsfelas (Donaldas Ramsfeldas), jo pavaduotojas Paulas Wolfowitzas (Polas Vulfovicas) ir prezidento patarėja nacionalinio saugumo klausimais Condoleeza Rice (Kondoliza Rais).

Pasak šaltinių Kongrese, kartais nuskamba ir gynybos sekretoriaus pavaduotojo politikos klausimais Douglaso Feitho (Daglaso Feito) pavardė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.