aA
Lietuvos apeliacinis teismas sušvelnino bausmę dviem susikompromitavusiems uostamiesčio savivaldybės tarnautojams. Jiems panaikintas draudimas kurį laiką dirbti valstybės tarnyboje.
ELTA primena, jog Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir statybos skyriaus vedėją Nijolę Bakienę Klaipėdos apygardos teismas kovo mėnesį pripažino kalta piktnaudžiavus tarnyba. Jos pavaldinys Valdemaras Balsys buvo apkaltintas kyšio paėmimu. Be kitų bausmių, jiems buvo uždrausta ir kelerius metus dirbti valstybės vykdomosiose institucijose.

Išnagrinėjęs tarnautojų skundą, Lietuvos apeliacinis teismas sušvelnino Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir panaikino jiems skirtas papildomas bausmes, tarp jų ir draudimą kurį laiką dirbti valstybės tarnyboje. Beje, nors teisti asmenys valstybinėje tarnyboje negali dirbti, Savivaldybė neturi teisinio pagrindo jų atleisti, mat tarnautojų įvykdyti nusikaltimai nelaikomi sunkiais.

Pasinaudojusi tarnyba buvo įtarta ir dar viena susikompromitavusi Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautoja - Įmonių skyriaus viršininkė Margarita Anužytė. Tačiau ji buvo išteisinta taip ir neįrodžius kaltės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.