aA
Antradienį Šiauliuose į pirmąjį susijungusių partijos skyriaus susirinkimą atvykęs liberalcentristų pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas pabrėžė, kad naujosios politinės jėgos strategija labai aiški - būti opozicija socialdemokratams.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
© DELFI
Socialdemokratai, pasak Gentvilo, yra pagrindiniai liberalcentristų ideologijos ir praktikos oponentai.

"Mes nesiekiame atstatydinti Algirdo Brazausko vadovaujamos Vyriausybės, ji yra stabili, tačiau kausimės dėl Europos Parlamento ir, žinoma, per Seimo rinkimus", - šiauliečiams žadėjo Gentvilas. Vienu iš naujosios partijos vadovų tapęs politikas patikino, kad liberalcentristai per artėjančius rinkimus bendradarbiaus su konservatoriais, tačiau bendro sąrašo su jais nesudarys. "Nebus ir išpuolių prieš socdemus", - apie artėjančių rinkimų taktiką pridūrė politikas.

Partijos lyderis atskleidė dar vieną artėjančių rinkimų principą. "Turime pakankamai autoritetingų žmonių partijos vadovybėje, bet ieškosime veidų ir regionuose", - dėl kandidatų sąrašų sudarymo sakė Gentvilas.

Pasak Šiaulius neretai aplankančio Gentvilo, šis skyrius laikomas vienu tvirčiausių Lietuvoje, tačiau tikslus jo narių skaičius paaiškės tik po vakar vykusio susirinkimo. Manoma, kad jame bus įteisintas ne vieno naujo partiečio priėmimas. Šiaulių skyriui vadovauja buvęs centristas, Šiaulių universiteto rektorius Vincas Laurutis. Daugiau kaip prieš tris mėnesius susijungusių politinių jėgų skyriai oficialiai jau įkurti 26 šalies savivaldybėse.

Tikimasi, kad jungimosi procesas bus baigtas spalio 9 dieną. Kol kas, pasak Gentvilo, didesnių nuostolių dėl susijungimo patyrė tik Palangos skyrius, "dovanojęs" nemažai naujų narių libdemams.