aA
Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Seimo narys Kazys Bobelis kaltina Tėvynės sąjungą griaunant Lietuvos politinių partijų struktūrą. Antradienį spaudos konferencijoje jis sakė esąs labai nusivylęs ir sukrėstas konservatorių partijos elgesio, kuri, anot jo, siekia suskaldyti krikščionis demokratus - vieną iš žinomiausių tradicinių istorinių partijų.
K.Bobelis yra pasipiktinęs tuo, kad Tėvynės sąjunga siekia prie savo partijos įkurti Lietuvos krikščionių demokratų frakciją, kuriai vadovaus Seimo narė Irena Degutienė.

K.Bobelio nuomone, toks elgesys liudija apie politinės kultūros ir etikos stoką, apie nepagarbą kitai politinei ideologinei partijai.

"Atrodo, kad konservatoriai yra visiškoje desperacijoje, krizėje. Negalėdami patys susitvarkyti, jie bando vilioti politikus iš kitų partijų, kurdami analogines frakcijas", - sakė Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas K.Bobelis. Pasak jo, tokio dalyko ES istorijoje nėra buvę.

"Tai juodos technologijos, jokios kultūros. Andrius Kubilius yra tikras politinis chuliganas", - savo pasipiktinimą taip pat išreiškė krikščionių demokratų valdybos pirmininkas Petras Gražulis.

Kartu jis pabrėžė galįs užtikrinti, jog "nė vienas krikščionis demokratas nesusivilios tokiu konservatorių pasiūlymu".

Konservatoriai rugsėjo 27 dieną rengia steigiamąjį Krikščioniškųjų demokratų frakcijos susirinkimą ir kviečia prie jos prisijungti visus krikščioniškųjų pažiūrų politikus, taip pat ir dabartinius LKD narius.

"Mes pakankamai gerai bendradarbiaujame su krikdemų skyriais. Šiuo metu problematiška kalbėtis tik su krikdemų vadovybe", - sakė A.Kubilius.

A.Kubilius BNS neatmetė galimybės, jog netolimoje ateityje Tėvynės Sąjunga susijungs su krikdemais.

Jo nuomone, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare jos politinės sistemos kairėje dominuos socialdemokratai, o dešinėje - konservatyvūs krikščionys ir liberalai.

TS frakcijos veikloje jau apsisprendė dalyvauti dalis buvusių Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) narių. MKDS šių metų gegužę susijungus su liberalais ir centristais dalis moderniųjų krikdemų pasirinko TS.

Numatoma, jog TS Krikščioniškųjų demokratų frakcijai vadovaus Seimo narė konservatorė Irena Degutienė.

TS taip pat ketinama įsteigti partinę Laisvės kovotojų frakciją, kuri burs su konservatoriais besivienijančių Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPTKS) narius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.