aA
Į vakarus nuo Bagdado esančiame neramiame Chaldijos mieste pirmadienį buvo nušautas policijos viršininkas pulkininkas Khdayyir Ali Mukhlifas (Chdajiras Ali Muchlifas). Pareigūnas žuvo, kai jo automobilį apšaudė trys nežinomi užpuolikai.
"Maždaug 14 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku trys nežinomi užpuolikai apšaudė iš Faludžos į Chaldiją grįžtančio policijos viršininko automobilį", - sakė pulkininkas leitenanatas Jalalas Sabri (Džalalas Sabris), atsakingas už policijos patrulius Faludžoje.

Pasak jo, per incidentą buvo sužeisti dar du kartu su Kh.A.Mukhlifu važiavę policijos seržantai.

Chaldija yra už maždaug 30 km į vakarus nuo Faludžos, nuverstojo prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) šalininkų ir sunitų fundamentalistų citadelės.

Šeštadienį JAV kariuomenė išreiškė apgailestavimą dėl penktadienio incidento Faludžoje, per kurį nuo amerikiečių kulkų žuvo devyni saugumo pareigūnai, dvejomis mašinomis vijęsi užpuolikų automobilį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.